Verslag benefiet VANAF NU ;) (beter laat dan nooit hé)

16/12/2008 07:16

Hoi iedereen,

 

Hierbij een verslag van het benefiet. Het is alweer een HEEL tijdje geleden doch daarom (voor ons) niet minder leuk om al de herinneringen nog even op een rijtje te zetten.

Er zijn geen woorden voor om samen te vatten wat we op 27 september hebben mogen beleven. De laatste dag van het jaar waarop de zon van zich liet horen. Het was een echte zomerdag.

 

Wat papa vooral bijgebleven is, is dat er veel “oude” vrienden geweest zijn van hem om hem en zijn gezin een hart onder de riem te steken. Dat deed veel deugd. Vanaf volgende week (vanaf 21/12) gaat hij ze allemaal eens opbellen. Het moet gezegd zijn, tot op het laatste moment gingen papa en mama met een klein hartje naar het benefiet toe. We wisten dat er veel (lees 400) personen waren voor de BBQ, we wisten dat de organisatoren en Liliane zich met hart en ziel hadden ingezet om er een groot feest van te maken, dat er veel vrijwilligers waren, dat er een pracht van een affiche was, maar dat het zo een groot feest zou worden hadden wij in onze stoutste dromen niet verwacht. Tot in de late uurtjes is er gefeest geweest (nietwaar Leen & Tim).

 

Een kort verslag van de dag. ’s Morgens was papa er al om te zien hoe een bende collega’s het feestgebeuren aan het opzetten waren. Druk werd er geknutseld aan de trampoline die toch niet zo evident in elkaar gezet kon worden (ik noem jullie namen NIET hoor Bart van liliane , Tim & Wim vd sande). De para’s plaatsten vlotter hun klimtoren en deathride . De katapultbond, de mobiele seingevers met hun trikes en hun verkoopsstand voor Lieze (waarvan de stille getuigen te zien zijn op deze site), de cast van suske en wiske , de BBQbakkers (Bart, Germain, Bruno, Marc), de schminksters, alle vrijwilligers staken hun beste beentje voor. Zelf JB safari is in de late uurtjes zijn eigen installatie gaan halen om een hartverwarmend optreden te brengen. Maar nu loop ik al vooruit op de zaken.

In de vroege namiddag, omstreeks halfdrie kwamen wij aan. Lieze was nog volop aan het middagdutten. Velen stonden ons op te wachten. Anderen waren aan de familiewandelfotozoektocht begonnen maar deze bleek voor velen moeilijker dan gedacht. Er vielen immers mooie prijzen te rapen. Ook de tombolalotjes gingen als warme broodjes van de hand (zeker als oma Paula ze verkoopt) en sommigen konden hun geluk niet op want de vele prijzen die in ontvangst werden genomen, maakten soms anderen blij, van de draagbare DVDspeler voor sooike tot Sylvie S. haar driewieler voor Keano toe.

 

Toen lieze toekwam rond 16.00 u met haar privétaxi met peter Kenny aan het stuur, vergezeld door mamie en papie, was het voor haar een beetje een overrompeling. Zoveel aandacht van zoveel mensen, dat was er in het begin teveel aan. En ze krijgt al zoveel aandacht, he mamie? Vooreerst was er de zon, maar met het hoedje van een van de kids van Natalie van fotografie Luna was dat probleem ook van de baan. Na het optreden van Suske en Wiske werden we als gezin verwacht voor een rit in de Liezemoussine, een SUV waar lieze een “tour de wilrijk” mee mocht maken. Ze genoot er zo hard van dat ze spontaan “gekalmeerd” is. Atalia, de grote zus, reed niet mee maar werd door Jerom meegenomen voor een prive-onderonsje met de cast van sus en wis na hun optreden. Voor haar was het ook even extra genieten. Terwijl KrisKras de kinderanimator de kleinste en sommige groten entertainde was de BBQ op volle gang gekomen. En er is gegeten en gedronken dat het een lieve lust was. Ook Marina met haar ijsjes was aanwezig.

 

Tijdens het dankwoord werd er menig traantje weggepinkt en werden veel bloemen overhandigd. Ook Rik Wesemael beter bekend als het wandelend opsinjoorke had een mooie bijdrage bij voor Lieze. Na een aangenaam gesprek met minister Anciaux was het al valavond en werd er buiten naarstig opgeruimd. Om de avond in stijl af te sluiten was JB safari aanwezig met een prachtig optreden van ongeveer 30 minuten. Hij bracht ook een nummer voor Lieze, The River. En toen werd er gefeest en gefuifd. Stilletjes genoten papa en mama nog na tot ongeveer 01.30u.

 

Toen we naar huis vertrokken was de fuif nog goed bezig maar ons hartje stond huiswaarts, naar het feestbeest van de dag. En jawel hoor,weet je wie er wakker was toen we thuiskwamen, …, Lieze. We hebben met haar nog even genoten van deze mooie dag en zijn toen voor een korte nachtrust vertrokken richting dromenland.

 

Meer foto’s kan je vinden op de site van fotografie luna

 

Nogmaals onze warme dank aan ieder van jullie, medewerkers, familie en vrienden om van het benefiet voor ons als gezin een groot feest gemaakt te hebben. Liliane, Leen en Tim, dank jullie.

 

Veel mensen zijn ondertussen nieuwsgierig naar het eindbedrag van het benefiet. Nu alle randevenementen in het kader van het benefiet voorbij zijn is het tijd voor een eindtotaal van jullie inspanning. Met andere woorden “hoeveel centjes heeft het benefiet opgebracht”. Globaal genomen mogen we stellen dat er voor haar een bedrag van om en bij de 34.000 euro is om haar de nodige zorgen te kunnen geven.

 

Om af te sluiten ; Karel De Belders “inspiratiemoment Fur Lieze”


Door de benefiet is er krediet
Het was fort op stelten,
Fort zes of vier
Er was plezier
De para's die gaven acht
Met man en macht
Sus en Wis dat was niet mis
Kris kras deed alles van pas
Minister Bert heeft een gouden hert
Alles op wieltjes met trikes en bikes
De Vlaamse katapultbond reageerde terstond
Van Yannick had de tennis schrik
Das Tim rekende slim
Leen logistiek was magnifiek
Liliane daar houden we van
Jean-Paul met hart en soul
Romny grotemoe was megagoe
Geert en Sylvie toonden hun mercie
Je kon niet anders dan voor Lieze kieze
Er waren allemaal mensen met een hart
Een hart voor Lieze
Het was hartelijk
 

Tot Binnenkort

Papa Mama Atalia Lieze

Doorzoek site

 

Foto's & Filmpjes

 

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden...

Daarom mocht op deze site dan ook geen foto & filmgalerij ontbreken.

Het fotoboek op de site is vol maar,...  

HIER kan je recente filmpjes en fotos bekijken van onze kleine bengel

 

Veel plezier