Lieze, haar voedingsprobleem en de PEGsonde

04/09/2008 22:27

Hoi iedereen,

vandaag terug naar de dokter (maagdarm-arts) geweest. Na haar operaties wou lieze niet meer eten, dat is algemeen bekend. Vandaag een geod gesprek gehad met de arts ikv deze problemen. Op 18/9 zal er een PEG sonde geplaatst worden.

Wat is een PEG-sonde?
Een PEG ( Percutane Endoscopische Gastrostomie) - sonde zit in de maag. De sonde komt door de buikwand naar buiten. Percutaan betekent door de huid. Endoscopie is een inwendig onderzoek van het maagdarmstelsel met behulp van een soepele en bestuurbare slang, de endoscoop. Een gastrostomie is letterlijk een uitmonding (stoma) van de maag (gaster). De PEG is dus een uitmonding van de maag, door de buikhuid, geplaatst door middel van endoscopie. Het uiteinde van de sonde is voorzien van een afsluitbaar toedieningsysteem voor voeding en/of medicijnen. De Peg-sonde zit verborgen onder de kleding. Met de sonde kan uw kind gewoon baden en zwemmen. 

Zodoende zal lieze, normaal gezien, op deze manier terug zelf leren eten (sonde uit haar neus, dus geen vervelend gevoel meer,...) maar er zullen nog veel bezoekjes aan het voedingsteam gebracht worden voor de eerste maaltijd een succes zal zijn.

Ze zal dus op het benefiet met een vrij gezichtje aanwezig zijn. Hopelijk herkent u ze nog tegen die tijd ;)

Doorzoek site

 

Foto's & Filmpjes

 

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden...

Daarom mocht op deze site dan ook geen foto & filmgalerij ontbreken.

Het fotoboek op de site is vol maar,...  

HIER kan je recente filmpjes en fotos bekijken van onze kleine bengel

 

Veel plezier